За съжаление този конкурс не събра необходимия брой участници за успешно провеждане.
Благодарим на всички, включили се в надпреварата!
Приключил

Конкурс за ученическо съчинение

ПРИКЛЮЧИЛ ПРЕДИ
61 дни
3 награди
36 участникa
Приключил
ПОСЛЕДНИ УЧАСТНИЦИ
17 гласа
Габриела Илиева 15 Септември, 2021 | 20:13
Моята най-забавна лятна история :) Здравейте казвам се Габриела и съм на 10г. И съм 4 клас. Искам да ви разкажа за едно прекрасно преживяване! Ходихме за първи път с цялото семейство и дори още три коли наши роднини,леля ,чичо и братовчедите ми на море бяхме там за една седмица но беше чудесно, ходихме на много различни и интересни разходки, правихме много снимки ,събирахме мидички и много красиви рапани ,леля и калеко ме на учиха да плувам също така играхме със топка всички беше много смешно , правихме си дупки и се заривахме с пясък а леля и калеко се мажеха с някаква си специална кал , беше много хубаво
освен това ходихме и на един панайр имаше много хубави неща сладки,играчки и много хубави големи сладоледи☺ видях ме много интересни пирати направихме си снимки и с тях,качих ме се на един коръб и там беше малко страшничко от първо начало когато тръгваше но после взе да ми харесва.Изкарах една незабравима ваканция беше много вълнуващо никога до сега не съм се чувствала толкова щастлива. Пожелавам на всички да отидат не зависимо къде просто да изживеят
тази незабравима радост, чувството със своето семейство да се забавляваш е нещо не обяснимо.
ПОДКРЕПИ 7 коментара
164 гласа
Петя Кирилова 13 Септември, 2021 | 12:02
Това е едно малко мое произведение, чиято идея е да ви напомни , че цветята разцъфват само и единствено, когато си позволят да бъдат погълнати от светлината и грижите на света.
Тема: Моята най-забавна лятна история


Споменът за усмихнатото лято

Лягането късно, коктейлите, летните почивки, босите крака, нахалните комари, царевицата на плажа , романтичните вечери, шума на морето, постоянното чудене кой ден сме днес-всичко това обобщава украшенията на думата “лято”. Знаете ли, за мен лятото е един неподправен блясък от чудесата на живота. С цялата си топлина и обаяние, лятото, като че ли се опитва да прогони призраците на ежедневието и мрака и ни потапя в своята утешителна прегръдка, обещаваща радост и спокойствие поне за малко. Ние всички имаме своите малки, но вълнуващи истории, на фона на възкръсващия всяка година океан от цветове на този незабравим период. И аз като един моряк, плаващ във водите на лятото, имам удоволствието да споделя своето най-забавно приключение с вас.
Годината беше 2014. Бях само на пълзящите дванадесет години, учещи се още как да ходят изправено сред света на възрастните. Тогава не излизах много с приятели и бях прекалено стеснителна, за да открехна поне малко вратата , водеща към моите детски мечти, мисли и идеи. Но един ден баща ми се появи на прага на стаята ми и с най-голямата родителска усмивка каза:” Трябва да си стегнеш багажа , защото утре отиваш на лагер”. Разбира се, че въодушевлението ми не беше голямо, но за това пък безпокойството дърпаше надолу везната със своите внушителни килограми.
На следващата сутрин тръгнахме още преди изгрева да изпревари нашите стъпки по влажния от росата асфалт, пътувахме три часа, докато не се озовахме в едно отдалечено селце, дълбоко в недрата на планината Рила. На още километър се намираше и нашата дестинация-един занемарен хотел с огромни мръсни прозорци , гледащи към приятна детска площадка. Наоколо тичаха и играеха толкова много деца. Излязох от колата и с инат, който само едно дванадесетгодишно дете може да притежава, впих очи в изгарящото очите слънце, представяйки си , че съм слънчоглед, търсещ от неговото всемогъщие, малко кураж.
Лагерът продължи дванадесет дни-дни изпълнени с увлекателни игри, истории , загадки и танци. Истина e ,че тогава за първи път почувствах близостта на даващата, любвеобилна ръка на света. Запознах се с много деца, дори имаше и музикант ,който “дрънкаше” всеки ден със своята китара ,когато се събирахме около огъня. Песните му бяха на английски, а аз нямайки представа какво всъщност пее , на припевите с цяло гърло изкрещявах думата “journey”, мислейки си , че вече съм специалист по чуждестранните песни. Освен музиката, състезанията бяха от съществено значение . Дърпането на въже ,гоненицата, спускането с чували по мократа земя, стрелянето с водни пистолети- всички тези игри ме извадиха с унес от скуката, в която бях потънала. А най-забавното от лагера едва предстоеше.
На петия ден организаторите ни дадоха възможността да изберем на какви уроци бихме искали да се запишем до края на лагера. Идеите бяха многобройни, като започнем от рисуване, готвене, актьорско майсторство и други, чак до налудничавите уроци по кралски маниери , целенето с пайове в клоунски костюми и ученето на вещерски магии. Аз естествено, като един голям почитател на цирка, се поддадох на желанието си да избера пайовете. И така по два пъти на ден в рамките на час и половина играех ролята на клоун, целещ другите участници с пайове. Учителят ми показа как да съм по-точна, как да хвърлям отдалеч и как да се крия добре от враговете си или с други думи от децата, хвърлящи пайове по мен. На десетия ден обаче, се случи следното: докато се опитвах да настигна едно момче зад самия хотел, се сблъсках с един от доброволците на лагера. Оказа се, че той отговарял за уроците по готвене и тъкмо се бил преоблякъл с чисто новата си тениска, след цялото това бъркане на яйца , месене и занимаване с малки неопитни готвачи. Е, разбира се ,новата му тениска се срещна лице в лице с моето оръжие и за жалост загуби битката. Доброволецът се ядоса и за наказание ме накара да направя 100 коремни преси, но смея да твърдя, че не съжалявам за това малко мое провинение.
Изминаха още два дни и вече беше време да се прибера вкъщи и това незабравимо детско приключение да се нареди на рафта на моите спомени. По пътя обратно, очите ми ту се насълзяваха, ту се затваряха от мъка по настъпилия горчив край на цялото това съвършенство. И сега вече като осемнадесетгодишна , понякога се вглеждам в Слънцето и си припомням, че то наистина е способно да изслуша и изпълни нашите копнежи ,стига да му се доверим.
ПОДКРЕПИ 33 коментара
НАГРАДИ
1-во място
100 лева
На стойност: 100.00лв
2-ро място
80 лева
На стойност: 80.00лв
3-то място
50 лева
На стойност: 50.00лв
ЗА УЧАСТИЕ
Скъпи ученици, ваканцията почти приключи и първият учебен ден наближава! Предлагаме Ви още една приятна причина за вълнение, свързана с тази дата - конкурсът за ученическо съчинение, в който можете да участвате и да спечелите парична награда. 
Какво трябва да направите?

За да участвате в конкурс Ученическо съчинение, Вие трябва да отговаряте на следните условия:
 • Да сте ученик, или родител на ученик (за целите на публикуването на сайта);
 • Да имате разрешение от родител/настойник за участие в конкурса; 
 • Текстът на съчинението трябва да е оригинален - т. е. написан лично от Вас; 
 • Обем на съчинението минимум 200 думи; 
 • Съчинението трябва да отговаря на една от трите теми:
 1. Моята най-забавна лятна история

 2. Харесва ми/не ми харесва дистанционното обучение 

 3. Какво бих направил/а с наградата от конкурса, ако спечеля?

 • Съчиненията трябва да се публикуват на страницата на конкурса в електронен формат, т. е. като текст, а не като файл или снимка;
 • Приемат се САМО съчинения на кирилица; 
 • Моля внимавайте за правопис и граматика! Съчинения с много голям обем от грешки, ще бъдат дисквалифицирани от конкурса; 
 • Съчинения, които съдържат нецензурни думи или неуместно съдържание, ще бъдат дисквалифицирани; 
 • Всички съчинения, които не отговарят на текущите условия или на общите условия за участие в конкурс или на общите условия на сайта, ще бъдат дисквалифицирани; 
 • Участници в конкурса  подкрепени от профили регистрирани и ползващи един и същ Ай-пи адрес ,или ползващи Ай-пи адрес на някой от участниците, ще бъдат отстранявани от участие.
 • Край на конкурса 24.00 ч. на 30.09.2021 г. 
 • Победителите ще се изберат на база на получените гласове. Разрешено е споделянето на участията с цел получаване на по-голяма подкрепа. Ако дадено участие е подкрепено от множество фалшиви профили или такива с един IP адрес, то ще бъде дисквалифицирано!
 • Наградите ще се връчат на родител или настойник на участниците, които нямат навършени 18 години.
 • За да се проведе и завърши успешно този конкурс, трябва да има поне 50 ( петдесет) участника. 
Общи условия на ZonaKonkursi

I. Общи положения и условия

1. Настоящият документ съдържа общите условия на договора за ползване на предоставяните от Zonakonkursi.com („Сайтът“) информационни услуги и урежда отношенията между „Сайта“ и всеки един от потребителите, използващи предоставените услуги във вид и съдържание, така както са в момента на използването им.

2. Чрез Сайта се предоставя възможност на потребителите да участват в конкурси, организирани от „Сайта“, съгласно Условията за участие на конкурс или да гласуват за участниците в тях.

3. Част от услугите на Сайта се предоставят без да е необходима предварителна регистрация. Такива са търсене и получаване на достъп до съдържание и други услуги, предоставяни на нерегистрирани потребители.

4. Чрез регистрация в Сайта, потребители се съгласят да спазват настоящите правила. Те могат да се регистрират чрез собствено или измислено име, имейл и парола, както и да използват профилите си в социалнaтa мрежи Facebook. Регистрацията в Сайта се допуска само на лица над 14 години.

5. Всеки един потребител има право на един профил в Сайта. Сайтът си запазва правото да изтрие всички профили на един потребител, ако той си е направил повече от един такъв. Всички мнения, създадени от профилите ще бъдат изтрити. Потребители нямат право на компенсация при нарушение на общите условия и изтриване на техния профил.

6. Сайтът не разкрива информация за потребители, която съхранява под никаква форма на трети страни. Всяка информация, която е споделена от потребителите и е събрана вследствие на участието им в Сайта – се третира като конфиденциална между потребителя и Сайта.

7. Сайтът предоставя платформа за участия в конкурси, като по никакъв начин не може да носи отговорност – правна, финансова и морална за създаденото от потребителите съдържание, поместено на страниците на Сайта. Всеки един потребител е отговорен за създаденото от него съдържание - снимки и текст, като той се явява и негов автор. Сайтът е само оператор на информацията, по смисъла на чл. 13 до чл.17 от Закона за електронна търговия и не може да носи отговорност за публикации и действия на своите потребители.

8. Сайтът не се меси в създадените дискусии под никаква форма, както и не модерира коментари, без да са налице основателни причини за това.

9. Сайтът не развива търговска дейност, като предоставя свободна зона в обществен интерес, където потребителите да публикуват, изказват мнение и гласуват.

Настоящите общи условия са обновени на 17.02.2021 година и zonakonkursi.com си запазва правото да ги обновява периодично, като своевременно информира за това своите потребители, чрез подходящо информационно съобщение.

Условия за участие в конкурси
 
 1. ПРЕДМЕТ И ЦЕЛ НА КОНКУРСЪТ
  1. 1. Настоящите общи условия уреждат условията за участие и провеждане на конкурс, организиран от Zonakonkursi.com, за краткост наричан КОНКУРСЪТ.
  2. 2. Целта на КОНКУРСЪТ е да се даде възможност за изява на всички, които имат интереси и желание да спечелят обявените награди. Участието в КОНКУРСЪТ не е обвързано с покупка.
  3. 3. УЧАСТНИЦИТЕ трябва да предоставят снимка, която да отговаря обявената тема и всички допълнителни правила на КОНКУРСЪТ.
 1. ОРГАНИЗАТОР НА КОНКУРСЪТ
  1. 1.Организатор на КОНКУРСЪТ е Zonakonkursi.com.
  2. 2. ZONAKONKURSI.COM организира КОНКУРСЪТ от собствено име и за собствена сметка.
  3. 3. Платформата е собственост на ZONAKONKURSI.COM.
 1. УЧАСТНИЦИ В КОНКУРСЪТ
  1. 1. В КОНКУРСЪТ могат да участват дееспособни физически лица, навършили 18 години.
  2. 2. В КОНКУРСЪТ могат да вземат участие УЧАСТНИЦИ от цяла България.
  3. 3. Участието в КОНКУРСЪТ е индивидуално.
  4. В КОНКУРСЪТ нямат право да участват лица свързани с организацията на КОНКУРСЪТ или работещи в ZONAKONKURSI.COM към момента на провеждане на КОНКУРСЪТ.
 1. ОБЩИ ПРАВИЛА НА КОНКУРСЪТ
  1. 1. Организирането на КОНКУРСЪТ се извършва изцяло и само от ZONAKONKURSI.COM. Ако ZONAKONKURSI.COM приеме за уместно може да ангажира подизпълнители и/или трети лица, с оглед на по-добрата организация на КОНКУРСЪТ.
  2. 2. УЧАСТНИКЪТ изразява своето изрично информирано съгласие да предостави информация относно неговите/нейните имена, e-mail адрес, години, която да бъде обработена от ZONAKONKURSI.COM.  ZONAKONKURSI.COM се задължава да не предоставя и/или да не дава достъп до обработваните лични данни на трети лица. Всеки УЧАСТНИК в КОНКУРСЪТ може да участва с неограничен брой снимки и в неограничен брой конкурси.
  3. 3. Всеки УЧАСТНИК в КОНКУРСЪТ е длъжен да представя снимки, които са резултат изцяло и само на неговата дейност или на които той самият е заснет. С участието си, лицата гарантират, че снимката, която са представили, няма да накърни права на интелектуална собственост и/или каквито и да било други права на трети лица. УЧАСТНИЦИТЕ нямат право да изискват от ZONAKONKURSI.COM, а последният не се задължава по никакъв начин да осигурява каквато и да била защита на интелектуална и/или индустриална собственост на снимките.
  4. 4. За да участва в КОНКУРСЪТ, УЧАСТНИКЪТ трябва да се регистрира през платформата. Участникът декларира и гарантира, че информацията, която е предоставена в платформата, в това число, но не само години и електронна поща, е достоверна. УЧАСТНИКЪТ се задължава да не изпраща идеи или съобщения със зловредно или вулгарно съдържание към други участници, да не изпраща вируси, спам или друг зловреден софтуер, да не предприема действия, които биха довели до нарушаване целостта и функционалността на платформата, нейното модифициране, подправяне или обезобразяване, или нарушаване на мрежовите връзки и достъпността до платформата, да не се опитва да получи информация за други участници през платформата.
  5. 5. В КОНКУРСЪТ ще бъдат допуснати само снимки, които са изпълнили точно изисквания в описанието.
  6. 6. В случай на дублиране на повече от една снимка, участниците, които са ги предоставили, ще бъдат дисквалифицирани.
  7. 7. ZONAKONKURSI.COM следи за спазването на правилата на КОНКУРСЪТ и може по свое усмотрение да дисквалифицира УЧАСТНИК от КОНКУРСЪТ. В случай на дисквалификация, ZONAKONKURSI.COM не е длъжен да се свързва с дисквалифицирания УЧАСТНИК и/или да го уведомява.
  8. 8. Поверителност: ZONAKONKURSI.COM гарантира, че ще пази предоставената информация, като положи необходимите усилия и грижи за това и няма да я предоставя на трети лица, за други цели, освен за тези по провеждането на КОНКУРСЪТ.
 2. ЕТАПИ И СРОКОВЕ
  1. 1. Сроковете за публикуване на снимки от УЧАСТНИЦИТЕ са индивидуални за всеки конкурс, обявени са в неговите условия и са окончателни. Същите могат да бъдат продължени само по решение на ZONAKONKURSI.COM, за което ZONAKONKURSI.COM ще предостави информация на страницата на КОНКУРСЪТ. Искания за продължаване на срокове, включително и поради технически затруднения, свързани с качването на снимките няма да бъдат разглеждани. ZONAKONKURSI.COM си запазва правото да променя срока на КОНКУРСЪТ по свое усмотрение. В случай на промяна в срока, ZONAKONKURSI.COM е длъжен да уведоми вече регистриралите се Участници в платформата. Уведомлението може да става чрез електронна поща.
 3. ОЦЕНЯВАНЕ
  1. 1. ZONAKONKURSI.COM не участва в оценяването на участниците в КОКУРСЪТ. Победителите се извеждат на база събраните потребителски гласове (гласувания).
  2. 2. Участниците в КОНКУРСЪТ имат право да агетират и споделят своето участие в КОКУРСЪТ чрез други интернет платформи, за да съберат повече гласове.
 4. НАГРАДИ
  1. 1. ZONAKONKURSI.COM има правото да избере по свое усмотрение участник, на когото да предложи утешителна награда или участие в друг КОНКУРС.
  2. 2. Наградата се предоставя, непосредствено след КОНКУРСЪТ, до 30 (тридесет) дни от датата и часа, обявени за край на КОНКУРСЪТ.
 1. ДРУГИ
  1. 1. ZONAKONKURSI.COM запазва правото си да променя правилата на КОНКУРСЪТ по всяко време. В случай на промяна в правилата ZONAKONKURSI.COM е длъжен да уведоми регистриралите се Участници на посочените от тях имейл адреси, за извършените промени и да отрази направените промени по правилата върху платформата.
  2. 2. ZONAKONKURSI.COM не се задължават по никакъв начин да сключва договорни отношения и/или да предприема друг вид съвместна дейност от каквото и да било естество с УЧАСТНИЦИТЕ.
  3. 3. ZONAKONKURSI.COM не носи отговорност в случай на срив в системата, невъзможност за регистриране на участие или каквито и да било обстоятелства, извън контрола на ZONAKONKURSI.COM, които имат отношение към процедурата за участие в КОНКУРСЪТ.
  4. 4. ZONAKONKURSI.COM има право по всяко време да прекрати провеждането на КОНКУРСЪТ без предизвестие при възникване на технически причини или поради промени в действащото приложимо законодателство, както и поради разпореждания на компетентни държавни органи.
  5. 5. Всички спорове между УЧАСТНИЦИТЕ и ZONAKONKURSI.COM се разрешават чрез взаимни усилия и диалог между страните. В случай че страните не успеят да постигнат взаимно съгласие по даден въпрос, то съответният спор ще бъде отнесен към компетентните органи.
  6. 6. Настоящите условия са приети на дата 17.02.2021 г.
С маркирането на бутона „прочетох и съм съгласен с Условия за участие в конкурс“, Участникът се съгласява с всичко посочено в настоящите Условия за участие в конкурс.